Acasă Social Aparare Penalități pentru Piranha

Penalități pentru Piranha

DISTRIBUIȚI

 149891 – 26032019 –   De luna viitoare, armata va începe să factureze întârzieri pentru primele transportoare blindate Piranha pe care producătorul elvețian Mowag nu le-a livrat, așa cum prevedea contractul. După ce a plătit câteva sute de milioane de euro, MApN ar fi trebuit să primească primele 36 de transportoare 8X8 până la începutul lunii trecute. Potrivit ministrului Apărării, întârzirea a fost cauzată de anumite probleme la turelă.

            Deocamdată, armata a văzut noile transportoare blindate Piranha doar la Parada de 1 Decembrie. La sfârșitul lunii, specialiștii MApN vor participa din nou la un test al noilor transportoare și, abia după acesta se va putea stabili un alt calendar de livrare.

            Doar primele 30 de Piranha vor fi asamblate în Elveția. Restul, până la 227, câte sunt în contract, vor ieși de pe porțile Uzinei Mecanice din București. Ministrul Apărării a văzut și el cele câteva blindate depozitate într-o hală a uzinei din Capitală.

            Specialiștii spun că participarea românească este doar o chestiune simbolică, mai mult o mișcare pentru imagine.

            La începutul anului trecut, armata a semnat cu Mowag, filiala europeană a companiei americane General Dynamics, un contract pentru 227 de transportoare Piranha V. Costă 895 de milioane de euro, iar partea română a virat încă de la început 30 la sută din sumă. Sursa:

Stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.