Acasă Opinii/Analize Politici care nu ajută la nimic

Politici care nu ajută la nimic

DISTRIBUIȚI
foto: national.ro

149858 – 22032019 –   Cu fiecare zi care trece, dilema Brexit se adâncește. Liderii europeni discută o cerere adresată de Theresa May privind amânarea Brexit până pe 30 iunie. UE este dispusă să ofere o amânare a Brexit până pe 22 mai, și numai dacă Parlamentul britanic aprobă săptămâna viitoare acordul de retragere. Nici politicienii de la București nu s-au ferit să discute despre subiect, în condițiile în care un număr considerabil de români trăiesc în Marea Britanie. Tăriceanu, care acum spune că UE ne vrea răul, acum spune că UE ne-a ajutat să ne dezvoltăm, a cerut Marii Britanii să nu părăsească niciodată Blocul. Iohannis vrea un Brexit ordonat, la fel și premierul Dăncilă, iar George Ciamba a cerut „mai multă claritate”.

Klaus Iohannis și Ludovic Orban s-au întâlnit în taină să discute despre referendumul pe justiție. Între timp, Tudorel Toader a obosit și și-a luat concediu exact când trebuia să intervieveze candidații din partea României pentru Parchetul European. Se pare că strategia a fost gândită în PSD și are drept scop blocarea lui Kovesi.

Victor Ponta îi dă lecții de moralitate lui Liviu Dragnea și îi spune să nu mai fugă de justiție și să demonstreze în instanță dacă este vinovat, dându-se exemplu chiar pe el.

Un eurodeputat român a fost trimis în judecată de DNA pentru ce altceva dacă nu pentru corupție. Acesta ar fi fraudat fonduri europene timp de câțiva ani la rând alături de mai mulți tovarăși.

Cel mai recent sondaj INSCOP arată că PSD și PNL sunt cot la cot în preferințele oamenilor la alegerile europarlamentare. Intenția de vot a oamenilor a crescut, iar soarta PNL atârnă de felul cum joacă președintele cartea referendumului. O campanie puternică în favoarea referendumului ar putea însemna un număr mai mare de oameni la vot.

Amărăștii de Jos, o comună cu 5.500 locuitori din Câmpia Romanaților, Dolj, deschide seria evenimentelor în care europarlamentarii Marian-Jean Marinescu, Victor Boștinaru, Siegfried Mureșan, Daniel Buda, Andi Cristea merg la sate în seria de cinci dezbateri ”eduVOTE”. – sursa: EurActiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.