Acasă Politic Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu cu negociatorul-șef al UE pentru Brexit,...

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu cu negociatorul-șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier

DISTRIBUIȚI

149774 – 15032019 –  Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut ieri o întrevedere cu negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier.

Cei doi oficiali au analizat cele mai recente evoluții înregistrate în procesul Brexit, marcate de rezultatul negativ al votului din Parlamentul britanic pe marginea Acordului de retragere. În acest context dificil, discuțiile s-au axat pe definirea strategiei Uniunii Europene în perioada următoare, fiind evidențiată posibilitatea prelungirii negocierilor în vederea evitării unei retrageri a Marii Britanii fără un acord.

Prim-ministrul Guvernului României a arătat apreciere pentru activitatea negociatorului-șef și a exprimat speranța că eforturile acestuia se vor concretiza într-un deznodământ pozitiv al procesului Brexit.

Dăncilă a evidențiat sprijinul României pentru Acordul de retragere, care reprezintă cel mai bun instrument pentru limitarea impactului generat de procesul Brexit și garantarea certitudinii juridice pentru cetățenii europeni și pentru mediul de afaceri. Totodată, Viorica Dăncilă a reconfirmat importanța menținerii unității UE27 în această etapă decisivă a procesului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Șeful Executivului a subliniat necesitatea continuării pregătirilor la nivelul Uniunii Europene pentru orice posibil scenariu care s-ar putea concretiza în perioada următoare. În acest sens, a reliefat eforturile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene de a avansa adoptarea de o manieră accelerată a tuturor măsurilor de contingență, pentru a asigura pregătirea adecvată a Uniunii Europene la data retragerii.

În acest context, prim-ministrul a precizat că obiectivul Uniunii rămâne în continuare evitarea unei retrageri dezordonate a Marii Britanii și fundamentarea unui parteneriat viitor între cele două părți având la bază valorile și interesele comune.

Vineri, 15 martie, Viorica Dăncilă se află într-o, o vizită oficială la Praga, la invitația omologului din Republica Cehă. Vizita răspunde necesității relansării dialogului politic româno-ceh, îndeosebi la nivel înalt, intensificării eforturilor părților de coordonare a propriilor poziții pe teme relevante, precum și extinderii și adâncirii cooperării dintre România și Republica Cehă, în scopul atât al generării de valoare adăugată în plan bilateral, cât și al promovării mai eficiente a intereselor comune, cu precădere în cadrul UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.