Acasă Politic România, felicitată la OECD pentru activitatea în domeniul dezvoltării durabile

România, felicitată la OECD pentru activitatea în domeniul dezvoltării durabile

DISTRIBUIȚI

149681  – 07032019 –   Consilierul de Stat László Borbély a participat ieri, în calitate de panelist, la reuniunea Consiliului OECD dedicată Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă. În cadrul evenimentului, România a primit felicitări de la secretarul general OECD, José Ángel Gurría, pentru rolul activ în domeniul dezvoltării durabile.

Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă a subliniat importanța implicării organismelor internaționale în procesul de implementare a Agendei 2030.  ”Esența Agendei 2030 este să nu lăsăm pe nimeni în urmă. De aceea, organismele internaționale și toate statele trebuie să facă eforturi pentru a implementa Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. La nivelul UE, în timpul președinției României, lucrăm la concluzii ale Consiliului care să traseze liniile directoare ale unei Agende Strategice a Uniunii pe perioada următoare.”, a declarat László Borbély.

În cadrul prezentării pe care a susținut-o, László Borbély a expus participanților și Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, dar a vorbit și despre oportunități de finanțare a proiectelor pentru implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. ”Organizații precum OECD, UE, Banca Mondială au potențialul de a contribui decisiv la implementarea Agendei 2030. Prin dezvoltarea unor programe bine orientate se pot atrage investiții importante în domeniul dezvoltării durabile, care vor fi generatoare de bunăstare”, a completat coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Lucrările au fost deschise de José Ángel Gurría, secretarul general OECD, și președintele ECOSOC, Inga Rhonda King. Evenimentul a fost alcătuit din trei sesiuni în care au fost tratate inegalitățile, problemele de mediu și finanțarea Obiectiveleor de Dezvoltare Durabilă.

Pe parcursul deplasării externe, Consilierul de stat László Borbély a avut întâlniri bilaterale cu viceprim-ministrul Slovaciei Richard Raši și cu  Cristina Gallach, înalt comisar pentru Agenda 2030 în cadrul guvernului spaniol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.