Acasă Politic USR pune tunurile pe Tăriceanu

USR pune tunurile pe Tăriceanu

DISTRIBUIȚI

149716 – 11032019 –      Grupul parlamentar al USR din Senat a solicitat Biroului Permanent al Senatului să întreprindă măsurile necesare pentru finalizarea procedurii în cazul cererii de încuviințare a urmăririi penale a lui Călin Anton Popescu Tăriceanu, înaintată de Direcția Națională Anticorupție la data de 7 noiembrie 2018.

”Înțelegem că pentru PSD acest dosar este o bună metodă de a-l convinge pe dl Tăriceanu să respecte întocmai dispozițiile lui Liviu Dragnea dar nu putem accepta ca Senatul, camera superioară a Parlamentului României să se transforme într-o unealtă de șantaj. Știm că Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu sunt aliați împotriva justiției, știm cu toții că ambii întreprind tot ce le stă în putință pentru a submina lupta împotriva corupției, însă nu vrem să lăsăm ca mecanismele de funcționare a camerei superioare a Parlamentului României să fie pervertite de la rolul lor și folosite cu cinism pentru a asigura coeziunea coaliției de guvernământ”, transmite senatorul USR Adrian Wiener, liderul grupului USR din Senat.

Grupul USR consideră că tergiversarea finalizării acestei proceduri este de natură a afecta grav credibilitatea Senatului României. În acest sens, grupul USR solicită Biroului Permanent să pună în vedere Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări finalizarea în termen de șapte zile a raportului asupra cererii de încuviințare a urmăririi penale a lui Tăriceanu, înaintată de DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.