Acasă Uncategorized 70 de ani de relațiil diplomatice România – Republica Populară Chineză

70 de ani de relațiil diplomatice România – Republica Populară Chineză

DISTRIBUIȚI

15010 – 23042019  –    Prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, a avut ieri o întrevedere  cu prim-vicepreședintele Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez, Zhang Qingli, cu ocazia vizitei oficiale în România, în fruntea unei delegații parlamentare.

            Convorbirile au prilejuit abordarea principalelor teme de interes de pe agenda bilaterală, în contextul împlinirii, în anul 2019, a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica Populară Chineză, și a 15 ani de la stabilirea Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare.

            Șeful Guvernului României a salutat caracterul dinamic al dialogului politico-diplomatic și al cooperării economice, comerciale, al contactelor interumane, îndeosebi turistice, culturale și pe linia înfrățirilor dintre orașe și județe/provincii din România, respectiv Republica Populară Chineză.

            În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis mesajul că România va continua să contribuie activ la consolidarea Parteneriatului Strategic Cuprinzător UE-China și implementarea Strategiei UE privind Conectivitatea Europa-Asia, adoptată în luna octombrie 2018.

De asemenea, au fost discutate aspecte privind candidaturi ale României și Republicii Populare Chineze, în sistem multilateral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.