Acasă Economie AJOFM Ilfov: De muncă pentru toată lumea

AJOFM Ilfov: De muncă pentru toată lumea

DISTRIBUIȚI

150113 – 12042019 – Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov a organizat, la 12 aprilie 2019, în incinta Colegiului Economic Viilor din Bucureşti, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. La acest eveniment au participat 39 de agenți economici cu o ofertă de 1.559 de locuri de muncă. Principalele meserii în care au fost încadrate cele mai multe persoane sunt 309 agent de securitate, 247 paznic, 195 manipulant marfa, 36 îngrijitor clădiri, 31 ambalator manual. Numărul persoanelor participante a fost 412. Dintre acestea, au fost selectate, în vederea încadrării, 88 persoane, după cum susține Corina Florentina Preda, purtător de cuvânt al AJOFM Ilfov.

Cele mai multe locuri de muncă oferite au fost pentru persoanele cu studii medii (741), pentru muncitorii calificaţi 243 şi pentru muncitori necalificați 546.

Pentru persoane cu studii superioare au fost oferite 29 de posturi (5 ofițer bancar, 3 director magazin, 2 inginer biotehnolog , două pentru industria alimentară, un economist în economie generală și un specialist marketing).

Totodată, a fost organizat un punct de informare şi consiliere profesională, precum şi un punct de informare cu privire la posibilităţile de reconversie profesională. Participanţii au avut astfel posibilitatea de a identifica mai uşor locul de muncă potrivit pregătirii lor profesionale sau cursul de calificare/recalificare/ specializare/ perfecţionare dorit.

În cadrul Bursei Generale a Locurilor de Muncă s-a amenajat un atelier pentru instruire în tehnici de căutare loc de muncă (conceperea unui CV european, a unei scrisori de intenție, prezentarea la un interviu) participând un număr de 46 de tineri din liceele ilfovene precum și 20 de persoane private de libertate de la Penitenciarul București – Jilava.

La acest eveniment au participat şi reprezentanţi ai Agenției Naționale de Ocuparea Forței de Muncă, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, precum și membrii Consiliului Consultativ al A.J.O.F.M. Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.