Acasă Uncategorized Ana Birchall: Creșterea nivelului investițiilor americane în România, dar și încurajarea companiilor...

Ana Birchall: Creșterea nivelului investițiilor americane în România, dar și încurajarea companiilor românești care vor să investească în SUA rămân obiective prioritare ale guvernării

DISTRIBUIȚI

150208 – 23042019  –    Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, luni, 22 aprilie 2019, la recepția oferită de Ambasada SUA din România, în parteneriat cu Camera de Comerț Americană din România (AmCham), cu ocazia promovării participării companiilor românești la programul guvernamental SelectUSA 2019, din luna iunie de la Washington. La eveniment au participat Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, oficiali din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, reprezentanți ai AmCham și ai companiilor românești care vor participa la eveniment.

            Cu această ocazie, Ana Birchall a prezentat mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă, reafirmând angajamentul Guvernului PSD-ALDE de a continua dezvoltarea și aprofundarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii. ”România va fi reprezentată și în acest an la Summit-ul SelectUSA, așa cum am fost și în 2018, când țara noastră a trimis cea mai mare delegație la eveniment din istoria participărilor românești, cea mai mare delegație dintre toate țările europene și a cincea delegație dintre toate țările participante. Este mărturia interesului major al României de a dezvolta și de a aprofunda dimensiunea economică a Parteneriatului nostru strategic la nivelul excelent al cooperării existente în domeniul securității și apărării”, se arată în mesajul transmis de vicepremierul român.

            Totodată, Ana Birchall a reiterat angajamentul ferm al Guvernului PSD-ALDE pentru asigurarea unui climat investițional transparent şi atractiv în România prin măsurile de stabilitate economică incluse în Programul de Guvernare, dar și pentru încurajarea și sprijinirea companiilor românești care doresc să investească în SUA. ”Prin contactul direct al companiilor românești cu piața americană și cu posibili parteneri de afaceri de pe această piață, putem amplifica evoluțiile pozitive în relațiile comerciale dintre țările noastre, care rămân un obiectiv prioritar al guvernării. Deși încurajăm în continuare atragerea de investiții americane în România, este momentul ca și investițiile românești, în special cele din domeniul IT și digital, să ajungă pe piața americană, cea mai competitivă la nivel global, să contribuie, în mod concret, la economia americană, și implicit, cea românească”, a afirmat Ana Birchall.

            Ana Birchall a evidențiat că, în contextul exercitării actualei Președinții a Consiliului UE, România a demonstrat că este hotărâtă să se angajeze într-o manieră constructivă pentru a promova o agendă comercială între UE și SUA. ”Una dintre prioritățile României este consolidarea relației transatlantice, inclusiv a componentei sale economice. Din această perspectivă, România pledează pentru un dialog transatlantic deschis și corect, în conformitate cu acordul politic la care au ajuns, anul trecut, președintele SUA, Donald Trump, și președintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker. Prin urmare, vom continua să facem tot ce stă în puterea noastră pentru a consolida agenda comercială UE-SUA, iar SelectUSA ar putea reprezenta o oportunitate excelentă și pentru promovarea acestui obiectiv”, a declarat viceprim-ministrul Ana Birchall.

            SelectUSA este un program guvernamental desfășurat de Departamentul de Comerț al Statelor Unite ale Americii. Summit-ul SelectUSA este cel mai important eveniment dedicat atragerii de investiţii, organizat anual în SUA. De la înființare, SelectUSA a facilitat investiții în valoare de 30,7 miliarde de dolari, având misiunea asumată de a crea locuri de muncă și de a spori gradul de conștientizare asupra rolului esențial pe care investițiile străine directe îl joacă în economia SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.