Acasă Politic Cuc: Aviz de la CSAT pentru achiziții? ”O aberație!”

Cuc: Aviz de la CSAT pentru achiziții? ”O aberație!”

DISTRIBUIȚI
foto:romania-actualitati.ro

  150197 – 22042019 – Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat duminică, la Târgu Jiu, că a lansat ordonanța pe achiziții, însă a primit 17 pagini de observații de la Ministerul Justiției, printre care și aceea de a obține un aviz de la Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT). ”O aberație!”, a spus ministrul.

            Răzvan Cuc a declarat la Târgu Jiu, unde a participat la inaugurarea noului sediu al RAR din oraș, că așteaptă o discuție cu noul ministru al Justiției, deoarece, după lansarea ordonanței privind achizițiile, a primit, la la MJ observații pe 17 pagini.

            ”Din păcate am undeva la 17 pagini de observaţii de la Ministerul Justiţiei (pe ordonanța pe achiziții – n.r.). Aceste observaţii de la Ministerul Justiţiei au blocat ordonanţa. Aşteptăm să avem o discuţie cu noul ministru pe care sper să îl avem la Justiţie şi să revenim asupra ordonanţei, pentru că, la un moment dat, pe această ordonanţă am avut cinci avizatori, adică Ministrul Transporturilor ca inițiator, ANAP, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei. Ministerul Justiţiei ne-a introdus suplimentar încă şase avizatori, printre care ne-a solicitat să luăm un aviz inclusiv de la CSAT, ceea ce este, dacă mă întrebaţi pe mine, o aberaţie, fiindcă noi facem autostrăzi, drumuri, noi vrem să simplificăm legislaţia, nu facem drumuri militare ca să mergem să cerem avizul de la CSAT (…). Doamna prim-ministru a reuşit să deblocheze acest lucru. Vedem că avem aceste observaţii eterne care, practic, nu ştiu decât să blocheze”, a spus Răzvan Cuc. Potrivit acestuia, observaţiile de la Ministerul Justiţiei au venit miercuri după-amiaza.

            Ministrul demisionar al Justiției Tudorel Toader a scris sâmbătă, pe pagina sa de socializare, că ministerul condus de el nu a întârziat și nici nu a blocat vreo procedură de avizare a actelor normative, după ce fusese acuzat de acest lucru de către Liviu Dragnea.

            ”O simpla si prima clarificare !

            MJ nu a blocat si nici nu a intarziat procedura de avizare si de adoptare a actelor normative.
Multumiri tuturor colegilor din MJ care au facut posibil ca durata medie a avizarii unui proiect normativ, calculata de la inregistrarea si pana la iesirea din minister, sa nu dureze mai mult de 2, 5, maxim 3 zile.

            Felicit pe toti colegii din minister care, in procesul de avizare a proiectelor de acte normative, au facut dovada unei depline responsabilitati si a unui inalt profesionalism. In acest sens, luni voi publica si situatia statistica” PS: nu voi mai ramane in stare de pasivitate fata de multele dezinformari!”, a scris Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.