Acasă Externe Deputatul Angel Tîlvăr la OSCE: ”Președinția română a Consiliului UE acordă atenția...

Deputatul Angel Tîlvăr la OSCE: ”Președinția română a Consiliului UE acordă atenția cuvenită combaterii traficului de persoane”

DISTRIBUIȚI

150043 – 09042019 –    Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaților, Angel Tîlvăr, a reprezentat România la cea de-a 19-a Conferință a “Alianței împotriva traficului de persoane”, organizată de OSCE la Viena.

Anul acesta, dezbaterile s-au axat pe felul în care tehnologia poate fi folosită de către traficanți, pentru a-și recruta și controla victimele sau pentru a scăpa de răspundere penală.

Totodată, principalii actori în combaterea acestui flagel al zilelor noastre (analiști, instituții de forță, furnizori de asistență socială, ONG-uri) trebuie să găsească metode, în acord cu evoluțiile tehnologiilor moderne, pentru a maximiza impactul și eficacitatea luptei împotriva sclaviei moderne.

Dezbaterea s-a concentrat asupra modului în care cadrul legal și instituțional poate fi adaptat, în așa fel încât să sprijine efortul de prevenire, identificare, pedepsire și asistență. “Ca toate instrumentele moderne, tehnologia este o armă cu două tăișuri: poate ajuta traficanții, dar, în același timp, poate ajuta strategic orice proces de abordare eficientă a fenomenului, în sensul combaterii lui”, a subliniat Tîlvăr în intervenția sa.

Ținând seama de numărul mare de români care trăiesc, muncesc sau studiază în afara granițelor țării și care ar putea cădea victime traficului, este justificată atenția pe care Parlamentul României, Guvernul și, nu în ultimul rând, Președinția română a Consiliului UE o acordă combaterii acestei odioase infracțiuni împotriva demnității umane: sclavia modernă. “În ceea ce privește caracterul său transfrontalier, sclavia modernă are nevoie de un răspuns puternic, coordonat și descurajator, iar pentru aceasta niciun efort nu este prea mare”, a concluzionat deputatul Angel Tîlvăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.