Acasă Politic Eterna doamnă Andronescu se grăbește să-și încheie opera – distrugerea învățământului românesc

Eterna doamnă Andronescu se grăbește să-și încheie opera – distrugerea învățământului românesc

Marius Bodea, deputat PNL

DISTRIBUIȚI

   150082 – 11042019 –          

            ”Educația ne unește” ne explică ministrul Educației Naționale, cvasi-eternizata Ecaterina Andronescu, în timp ce pregătește o nouă „revoluție“ în învățământul preuniversitar. Exact de o nouă „reformă Andronescu“ mai avea nevoie acum școala românească, și așa greu încercată în ultimii ani!

            Doamna ministru declară că pornește în demersul său de la „nevoia” unei noi structuri în organigrama Ministerului, adică de la rearanjarea birocrației de la centru. Toți elevii din România, alături de părinții lor, vor fi foarte încântați să afle că s-a schimbat denumirea posturilor funcționarilor de la București!

            O altă măsură propusă este introducerea unui an de pregătire pentru elevii care nu fac față Evaluării Naționale. Ni se propune, așadar, o întârziere în formarea lor, fără să mai vorbim de impactul psihologic asupra elevului într-o asemenea situație! Se pare că țelurile Ecaterinei Andronescu s-au extins, trecând de la distrugerea învățământului profesional la o abordare ceva mai amplă a societății românești.

            În ceea ce privește introducerea unei probe de creativitate la Bacalaureat, doamna Andronescu își dă iarăși măsura imaginației, arătând că are dorința reformei în sânge, dar nu și știința. Pentru că numai așa se poate explica faptul că nu a reușit să definească cum anume ar fi structurată această probă de creativitate, afirmând doar că va cuprinde mai multe discipline. În loc să se concentreze pe elev și să dea atenție felului în care lucrează profesorii cu elevii, doamna Ecaterina Andronescu se concentrează pe o „formă fără fond”. 

            Un lucru e sigur: ni se propune încă o reformă care nu va duce nicăieri, întreprinsă de eterna Ecaterina Andronescu. Doar faptul că zilele acestui Guvern toxic PSD-ALDE sunt numărate ne dă speranța că ministrul Educației nu va mai apuca să-și pună în operă planurile pentru simplul motiv că nu va mai rămâne prea mult în funcție! Să sperăm că alegătorii vor avea grijă să nu-i mai pună partidul din care face parte în situația de a o mai propune o dată în fotoliul de la Educație!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.