Acasă Politic Iohannis: Nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările întregii...

Iohannis: Nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările întregii remanieri

DISTRIBUIȚI

  150177 – 18042019 –   Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, în legătură cu remanierea propusă de Guvernul Dăncilă că ”lucrurile încep să capete un contur trist. În condițiile în care am convocat un referendum, PSD pregătește o remaniere care să întărească asaltul asupra justiției și acest lucru nu poate să fie de bun augur”.

            Declarațiile președintelui vin la o zi după ce premierul Viorica Dăncilă i-a transmis propunerile de revocare din funcții a miniștrilor Tudorel Toader (Justiție), Rovana Plumb (Fonduri Europene) și Natalia Intotero (Românii de pretutindeni) și numire în locul acestora a lui Eugen Nicolicea, Oana Florea și Tit Liviu Brăiloiu. Deciziile de remaniere au fost luate în urma unui vot în Comitetul Executiv al PSD.

            Iohannis: ”Ieri au fost trimise la Cotroceni propuneri de revocare a unor miniștri și numire de noi miniștri. Însă primind acele scrisori mi-am pus întrebarea ce se dorește cu această remaniere. De regulă, o remaniere se face pentru a face guvernul mai eficient. Prima mea impresie e că remanierea se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost. E inadmisibil. E o primă impresie pe care am vrut să o comunic opiniei publice, mai multe voi comunica săptămâna viitoare. Am vorbit cu doamna premier și i-am comunicat că va primi un răspuns la începutul săptămânii viitoare. Lucrurile încep să capete un contur trist. În condițiile în care am convocat un referendum, PSD pregătește o remaniere care să întărească asaltul asupra justiției și acest lucru nu poate să fie de bun augur. Revocarea unui ministru sau demisia este constituțională decizia premierului. Dar nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările întregii remanieri și de aceea voi face clarificări la începutul săptămânii viitoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.