Acasă Politic PMP propune ca la referendumul din 26 mai să existe şi o...

PMP propune ca la referendumul din 26 mai să existe şi o întrebare privind eliminarea pensiilor speciale

DISTRIBUIȚI

150095 – 12042019 –   PMP i-a propus, la 11 aprilie, preşedintelui Klaus Iohannis, la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, trei soluţii pentru validarea referendumului din 26 mai şi pentru generarea unei schimbări pozitive pe scena politică: eliminarea pensiilor speciale pe care PMP le consideră furt din banii publici (fondurile ar putea fi orientate către proiecte de infrastructură), revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin și micşorarea numărului de parlamentari la maximum 300: 200 de deputaţi şi 100 de senatori. Există un referendum validat propus de preşedintele Traian Băsescu, acesta nefiind însă aplicat din cauza faptului că presupune modificarea Constituţiei.

            Acelaşi risc există şi în cazul propunerilor preşedintelui Iohannis. De aici, propunerea PMP de a veni cu o temă clar validată din perspectivă electorală.

            Sunt propuneri cât se poate de pragmatice şi punctuale pe care, dacă preşedintele le pune în aplicare, dezideratul unei schimbări politice va fi mult mai aproape, consideră PMP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.