Acasă Externe Premierul Pavel Filip, întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău

Premierul Pavel Filip, întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău

DISTRIBUIȚI

150186 – 19042019  –  Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, iar discuțiile dintre cei doi au vizitat proiectele comune în derulare și cele care urmează a fi implementate.

            Printre proiectele de interes major au fost evidențiate construcția gazoductului Ungheni – Chișinău, interconexiunea rețelelor electrice, dezvoltarea infrastructurii și eliminarea tarifelor la roaming dintre cele două state.

            În timpul discuției, premierul Pavel Filip a subliniat că Republica Moldova mizează pe susținerea României inclusiv pe perioada deţinerii președinției la Consiliul Uniunii Europene.

La rândul său, ambasadorul Daniel Ioniță a declarat că România va susține în continuare drumul european al Chișinăului.

            Un studiu realizat la Chișinău de Institutul pentru Democrație și Inițiative Sociale (IDIS) Viitorul constată că Republica Moldova nu a înregistrat deocamdată progrese practice vizibile în interconectarea la sistemul energetic european.

            Experții consideră că proiectul trenează din cauza decidenților politici de la Chișinău, dar și din cauza situației politice din regiune.

            Un alt motiv ar fi legat de costurile mari ale proiectului. Potrivit specialiștilor, proiectul interconexiunii rețelelor electrice ar avea doar beneficii pentru Republica Moldova.

            Este vorba de sporirea securității energetice a țării, prețuri competitive și stoparea procurărilor de energie de la Centrala termoelectrică moldovenească din stânga Nistrului. Sursa: romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.