Acasă Economie Se pregătește o nouă afacere a contoarelor inteligente

Se pregătește o nouă afacere a contoarelor inteligente

DISTRIBUIȚI

  150102 – 12042019 – Fiecare distribuitor de energie electrică va fi obligat să monteze contoare inteligente, astfel încât, până la finalul fiecărui an, un anumit număr de clienți trebuie să aibă montat un contoar de genul acesta.

            “Anual, operatorii de distribuție a energiei electrice concesionari vor publica pe pagina de internet proprie lista localităților și numărul de locuri de consum pentru care se va realiza implementarea sistemelor de măsurare inteligentă a energiei electrice în anul curent. Lista va fi actualizată ori de câte ori apar modificări față de situația anterior postată pe pagina de internet”, potrivit unei decizii postate pe site-ul ANRE.

            Până în 2028, un procent cuprins între 24 și 70 dintre consumatorii fiecărui distribuitor va trebui să aibă montate contoare inteligente. Procentele cele mai mici sunt în zonele de rețea operate de Electrica, iar cele mai mari în cele operate de Enel. Conform calendarului ANRE, în total, vor fi montate peste patru milioane de contoare de acest gen. Trebuie știut faptul că aceste contoare sunt montate gratuit la consumator, compania de distribuție urmând să își recupereze consturile din tariful de distribuție, scrie E-nergia.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.