Acasă Anchete Interne Țigări de contrabandă ucraineană, depistate la frontiera de nord

Țigări de contrabandă ucraineană, depistate la frontiera de nord

DISTRIBUIȚI

150204 – 22042019   Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina – ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări la frontiera de nord, aproximativ 40.000 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 468.000 lei.

            Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

            În acest sfârșit de săptămână, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au fost declanșate mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

            Astfel, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat mai multe persoane care transportau în spate, de la frontiera de stat spre localitatea Straja, județul Suceava, mai multe colete voluminoase.

            Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit către interiorul localității.

            Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit.

            Imediat, au fost anunțate şi autorităţile ucrainene, despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

            Astfel, la fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 36.990 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

            Țigările în valoare de 433.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

            Tot în cadrul aceleiași acțiuni, un alt echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina a descoperit, pe raza localității Ulma, jud. Suceava, ascunse sub un podeț, mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

            În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.990 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 35.000 lei. În continuare se fac cercetări în vederea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.