Acasă Politic Viceprim-ministrul Ana Birchall, întrevedere cu Matthew Boyse

Viceprim-ministrul Ana Birchall, întrevedere cu Matthew Boyse

DISTRIBUIȚI

  150175 – 18042019 – Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut, joi, 18 aprilie 2019, o întrevedere cu Matthew Boyse, adjunct al asistentului pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA.

            Cu această ocazie, viceprim-ministrul Ana Birchall a reiterat rolul crucial al Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii în structura politicii externe și de securitate a țării noastre, subliniind interesul părții române de intensificare a cooperării bilaterale pe toate temele de interes comun, cu accent pe dimensiunea economică.            „Aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii reprezintă un angajament prioritar asumat în programul nostru de guvernare. Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii reprezintă un pilon fundamental al politicii externe și de securitate a României și un instrument esențial pentru consolidarea rolului țării noastre de furnizor capabil și activ de securitate și stabilitate la nivel regional și global. Totodată, am reiterat interesul României pentru aprofundarea relațiilor economice dintre România și SUA, subliniind că în ultimul an relațiile economice dintre țările noastre s-au consolidat. Există în continuare potențial important de creștere ce poate fi valorificat, mai ales că România a dovedit stabilitate economică și avantaje structurale în perspectiva intensificării investițiilor americane în țara noastră„, a afirmat Ana Birchall.

            Vicepremierul român a subliniat importanța solidarității și unității NATO în gestionarea provocărilor de securitate din regiunea Mării Negre. „Consolidarea prezenței în regiunea Mării Negre este un obiectiv comun, reconfirmat inclusiv în cadrul reuniunii miniștrilor de externe NATO de la Washington (3-4 aprilie 2019).  Marea Neagră are o importanță geostrategică deosebită, iar cooperarea strânsă în regiune este esențială din perspectiva gestionării provocărilor actuale de securitate„, a declarat Ana Birchall.

            Totodată, oficialul român a reiterat angajamentul țării noastre pentru promovarea unei relații transatlantice robuste și a unei agende transatlantice pozitive pe durata Președinției Consiliului UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.