Acasă Externe Agenda Europeana Victor Boștinaru: „Înființarea Fondului European de Apărare este răspunsul la nevoia de...

Victor Boștinaru: „Înființarea Fondului European de Apărare este răspunsul la nevoia de securitate a Uniunii Europene”

DISTRIBUIȚI

150185 – 19042019 – Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru, vicepreședintele Grupului S&D pentru politică externă, a pledat în ultimul său discurs din plenul Parlamentului European, pentru adoptarea instituirii Fondului European de Apărare. Apelul eurodeputatului român a venit în contextul dezbaterii raportului Zdzisław Krasnodębski, în plenul Parlamentului, reunit în această săptămână la Strasbourg. 

            Conform eurodeputatului Victor Boștinaru: Într-o lume volatilă, multi-polară, care se confruntă cu multiple amenințări noi și hibride, este esențial ca Uniunea Europeană să-și consolideze rolul de actor global influent și eficient.

În prezent, politica Uniunii Europene de Securitate și Apărare reprezintă o prioritate majoră pentru cetățenii noștri și de aceea și-a găsit ecoul în recent adoptata politică. Dezvoltarea politicii noastre comune de apărare este fără îndoială una dintre principalele noastre contribuții la implementarea Strategiei globale a Uniunii Europene.

Scopul propunerii legislative, negociată just și eficient cu Consiliul, este de a înființa Fondul European de Apărare în cadrul CFM 2021-2027, astfel încât: să răspundă priorității crescânde pe care o reprezintă apărarea și securitatea în Uniunea noastră; să rezolve fragmentarea mare a sectorului de apărare și să evite dublarea și ineficiența; să încurajeze achiziționarea în colaborare a echipamentelor de apărare.

            În plus, obiectivele generale ale Fondului European de Apărare, așa cum au fost ele enunțate, au reprezentat priorități-cheie ale Grupului meu, care militează pentru «O mai mare eficiență în industria de apărare și promovează o piață internă mai integrată a mijloacelor de apărare și sprijin UE pentru o cercetare și dezvoltare coordonată». Subliniez încă o dată nevoia de a continua promovarea unui ordini multilaterale bazate pe reguli, așa cum este consacrat în Carta ONU și de a consolida cooperarea cu NATO, singura garanție a securității colective pe continentul nostru.

            În condițiile în care am avut privilegiul să lucrez asupra acestui dosar în ultimii ani, permiteți-mi să vă recomand să-l votați cu încredere. Și pentru că este ultimul meu discurs în Parlament, dați-mi voie să spun tuturor mulțumesc din suflet pentru acești 12 ani în care am lucrat pentru proiectul european.” 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.