Acasă Social Aparare Vigorous Warrior 2019

Vigorous Warrior 2019

DISTRIBUIȚI
foto:mapn.ro

150042 – 09042019 –   Vigorous Warrior 19, exercițiul care se desfășoară în perioada 1-15 aprilie și la care participă aproximativ 2.000 de militari și voluntari civili (800 militari străni, 850 militari români, 50 voluntari străini, 300 reprezentanți DSU și IGSU) este în plină desfășurare în Centrul Național de Instruire Întrunită ”Getica” din localitatea Cincu, județul Brașov.

Exercițiul este deschis reprezentanților mass-media în zilele de 9 și 10 aprilie, între orele 10.00-13.00, timp în care se va executa asigurarea sprijinului medical continuu, sub coordonare NATO și în context multinațional, inclusiv într-un spital de nivel ROL 3 M3U (Unitate Medicală Multinațională).

Exercițiile Vigorous Warrior sunt singurele exerciții medicale ale NATO, organizate bi-anual de către Centrul NATO de Excelență pentru Medicina Militară (CO MILMED COE, Budapesta, Ungaria) și o națiune gazdă voluntară. Obiectivul exercițiului este verificarea interoperabilității Aliaților, compatibilitatea sistemelor medicale militare și civile, sistemul C4I Medical  și verificarea evacuării medicale. Activităţile de instruire desfăşurate în comun demonstrează determinarea şi forţa aliaţilor de a asigura securitatea fiecarei naţiuni din NATO şi a Alianţei în integralitatea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.