Acasă Politic Alianța 2020 USR PLUS oferă asistență juridică românilor din diaspora

Alianța 2020 USR PLUS oferă asistență juridică românilor din diaspora

DISTRIBUIȚI

150541 – 28052019 –  Alianța 2020 USR PLUS oferă asistență juridică românilor din diaspora care vor să îi tragă la răspundere penală pe cei care le-au îngrădit dreptul constituțional de a vota pentru alegerile europarlamentare. Acțiunea de a îngrădi dreptul cetățenilor de a vota este prevăzută și pedepsită de art. 385 din Codul Penal.

            “La cum s-a votat în diaspora putem spune cu certitudine că votul ar fi fost altul dacă toți românii ar fi fost lăsați să voteze. Este inacceptabil. Gândul nostru merge spre zecile de mii de oameni care au stat la coadă. Românii trebuie să facă plângere împotriva statului român și apoi statul să găsească vinovații. Alianța pune la dispoziție consultanță pentru cetățenii care vor să înainteze plângeri penale. Încurajăm toți cetățenii să își conștientizeze acest drept fundamental, dreptul la vot. Să ne apărăm drepturile în fața statului, mai ales în momentele cheie, atunci când cetățenii au ceva de spus.“, transmite Vlad Voiculescu, coordonatorul campaniei din partea PLUS.

            Alianța 20202 USR PLUS îndeamnă toți cetățenii să-și facă dreptate pentru a trage un semnal de alarmă că cei responsabili de organizarea alegerilor nu pot îngrădi drepturi fundamentale. Mai grav este că după ce au stat ore întregi la cozi, mai mulți români au fost evacuați de poliție și agresați fizic.

            “Diaspora a arătat o mobilizare exemplară la vot. Însă este o rușine modul în care Guvernul a organizat alegerile europarlamentare și mai ales modul în care a tratat situația. Mulți români au fost împiedicați să voteze, am văzut cum mii de români au fost umiliți de statul român. Proasta lor organizare nu va trece cu vederea și nici nu va fi uitată curând. Oamenii trebuie să-și facă dreptate iar noi ne vom folosi de instrumentele legale pe care le avem în Parlament pentru a evita o nouă batjocură în viitor.”, conchide deputatul Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei din partea USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.