Acasă Externe Bulgaria va importa gaz lichefiat din SUA

Bulgaria va importa gaz lichefiat din SUA

DISTRIBUIȚI

150266 – 02052019 – Bulgaria va începe tratative cu SUA pentru importul de gaze lichefiate, a anunţat premierul Boiko Borisov la o conferinţă internaţională de profil, la Sofia. Construcţia legăţurii transfrontaliere a sistemelor de conducete cu Grecia prin care vor putea fi importate gaze americane va începe luna aceasta.

            Boiko Borisov a declarat că Bulgaria va profita de subvenţiile oferite de guvernul american.Aceasta va putea avea loc prin cooperare în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. Prim-ministru a vorbit la conferinţa internaţională dedicată diversificării pe piaţa gazelor naturale. Adevărata diversificare va veni ca rezultat al concurenţei, a spus Borisov, dacă americanii oferă un preţ mai bun, vom achiziţiona gaze lichefiate.

            ”Vom putea ajunge la subvenţiile americane prin aportul nostru la bugetul Alianţei, prin bazele americane şi exerciţiile militare în Bulgaria, dar suntem la început de tratative. Diversificarea va contribui la realizarea unor preţuri competitive şi la un grad de securitate al livrărilor mai mare”, a adăugat prim-ministrul bulgar.

            În cadrul conferinţei caree a avut loc la Sofia, ministrul Energeticii, Temenuzhka Petkova, a declarat că până la finele anului platforma de comerţ cu gaze naturale va putea deveni funcţională. În 2020 va intra în funcţiune conexiunea transfrontalieră a sistemelor bulgar şi elen de gazoducte, transmite Romania-actualitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.