Acasă Social Campanie de informare şi vaccinare la Ţăndărei

Campanie de informare şi vaccinare la Ţăndărei

DISTRIBUIȚI

150320 – 08052019 – Ministerul Sănătăţii continuă campaniile de informare şi vaccinare. Locul ales de Ministerul Sănătăţii pentru desfăşurarea primei campanii de acest gen din acest an este  localitatea Ţăndărei, unde, din evidenţele DSP Ialomiţa, sunt 611 copii cu vârsta între 0-9 ani care necesită imunizare ROR. Pe lângă aceştia, 513 copii cu vârsta  între 10 și 18 ani nu au fost vaccinaţi la timp.

Rata de vaccinare în primul trimestru al anului 2019 a fost de 2,3%, în luna martie fiind vaccinat un singur copil dintre cei 611 care necesitau vaccinare, conform Planului Naţional de Vaccinare.

Cu sprijinul autorităţilor locale, a fost înfiinţat la sediul Primariei din Ţăndărei un centru temporar de informare şi de vaccinare. Echipa Ministerului Sănătăţii împreună cu reprezentanţiai DSP, ai administraţiei locale şi asistenţi medicali comunitari au informat door to door populaţia despre acţiunea din această saptamână. Primaria din Ţăndărei a pus la dispoziţie mijloace de transport necesare pentru părinţii şi copiii care participă la această campanie.

La 7 mai, în urma şedinţelor de informare a părinţilor susţinute de medici specialişti în promovarea sănătăţii, s-au prezentat la cabinetul de vaccinare 73 de copii. Au fost utilizate 80 de doze de vaccin pentru 52 de copii care au fost vaccinaţi conform calendarului naţional de vaccinare, astfel: 47 vaccinuri ROR, 5 vacinuri Hexavalent, 4 vaccinuri antipneumococice şi 24 de doze vaccin tetravalent. Alţi 21 de copii au fost consultaţi, dar au primit contraindicaţie temporară de vaccinare.

Acţiunea va continua pe parcursul acestei săptămâni. La această campanie, alături de medici de familie din Ţăndărei, participă medici voluntari din cadrul Asociaţiei Medicilor de Familie din Judeţul Ialomiţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.