Acasă Anchete Interne Doisprezece cetățeni străini ascunși într-un automarfar, depistaţi de poliţiştii de frontieră la...

Doisprezece cetățeni străini ascunși într-un automarfar, depistaţi de poliţiştii de frontieră la P.T.F. Nădlac II

DISTRIBUIȚI

150280 – 03052019 –     Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timișoara, au descoperit ascunși în interiorul remorcii unui automarfar, condus de un cetăţean turc, doisprezece cetăţeni străini care încercau să iasă ilegal din România. Un caz similar s-a înregistrat la începutul săptămânii, tot la PTF Nadlac II, unde poliţiştii de frontiera au depistat într-o autoutilitară un alt grup de migranţi, format din 16 cetăţeni din Afganistan, Irak si Siria.

În data de 03.05.2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc., la volanul unui automarfar marca Renault, înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoțire, piese metalice, cu destinaţia Polonia.

            În urma analizei de risc specifice, cu sprijinul colegilor de la I.T.P.F. Timişoara, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul compartimentului marfă al automarfarului,  au fost descoperite ascunse  douăsprezece persoane, dintre care zece adulţi (opt bărbaţi şi două femei) şi doi minori. 

            Personale respective au fost duse la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul este format din zece cetăţeni irakieni şi doi cetățeni turci, adulţii având vârste cuprinse între 21 şi 51 de ani, iar minorii fiind în vârstă de 3, respectiv 4 ani. Aceştia erau solicitanţi de azil în ţara noastră.

            Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul autocamionului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.