Acasă Social Aparare Gabriel Leș: Ar fi importantă implicarea companiilor din SUA în construcţia noii...

Gabriel Leș: Ar fi importantă implicarea companiilor din SUA în construcţia noii arhitecturi europene industriale de apărare

DISTRIBUIȚI

  150402 – 15052019 –   Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, l-a primit miercuri, 15 mai, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, pe preşedintele Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), Eric Stewart.

            Oficialii au adus în discuție relațiile excelente dintre cele două țări în domeniul securității și apărării, ministrul Leș apreciind că dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă în continuare un obiectiv important al Guvernului României, „acesta dovedindu-se esenţial pentru a răspunde eficient provocărilor generate de contextul regional şi internaţional de securitate”.

            Având în vedere că 2019 este al treilea an consecutiv în care bugetul apărării beneficiază de doi la sută din Produsul Intern Brut, ministrul apărării naționale și-a exprimat speranța că, astfel, se vor deschide noi oportunităţi de cooperare, precum şi de sporire şi extindere a investiţiilor americane în industria românească de apărare. 

            De asemenea, ministrul Leș a apreciat inițiativa AMRO cu privire la organizarea celui de-al doilea Forum România-SUA dedicat apărării, după cel care a avut loc anul trecut, la care a participat și Republica Moldova.

            Un alt subiect aflat pe agenda discuțiilor a fost cooperarea crescută în domeniul cooperării industriale la nivelul Uniunii Europene, ministrul Leș apreciind că ar fi importantă implicarea companiilor din SUA , cât mai mult posibil, în construcţia noii arhitecturi europene industriale de apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.