Acasă Externe Agenda Europeana „LIFE InfoDay 2019”

„LIFE InfoDay 2019”

DISTRIBUIȚI

  150398 – 15052019 –   Marți, 14.05.2019, Ministerul Mediului a organizat ,,Life InfoDay 2019” la Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”. Evenimentul se referă la lansarea noului apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului LIFE 2019.

            Programul LIFE este un instrument de finanțare la nivelul Comisiei Europene, dedicat mediului și acțiunilor care privesc schimbările climatice, care contribuie la dezvoltarea durabilă și la realizarea țintelor și obiectivelor Strategiei Europa 2010.

Scopul evenimentului a fost de a disemina beneficiile și prevederile programului pentru sesiunea 2019, precum și modele de bune practici, provocări/comparații cu alte tipuri de finanțări. Ministerul Mediului are calitatea de Punct Național de Contact pentru Programul LIFE al Uniunii Europene.

            La conferința de lansare au participat reprezentanți ai Ministerului Mediului, Ministerului Fondurilor Europene, Administrației Fondului pentru Mediu, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Academiei de Științe Agricole și Silvice, precum și reprezentanți ai autorităților locale, societății civile și ai mediului privat.

            Evenimentul este realizat în cadrul proiectului LIFE Capacity Building – Life 14CAP – Grant Agreement LIFE14CAP/RO/000007 – Creșterea capacității instituționale la nivelul Ministerului Mediului, proiect realizat cu sprijinul financiar al DG ENV – EASME- Dep. B – LIFE and H2020 Energy, Environment & Resources, în cadrul căruia Ministerul Mediului este beneficiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.