Acasă Opinii/Analize Numărătoarea inversă

Numărătoarea inversă

DISTRIBUIȚI

 150511 – 24052019 – Am vorbit cu locuitorii orașului Fierbinți despre referendumul pe justiție. În lipsa unei campanii electorale solide, bazată doar pe scurte declarații de presă făcute de Iohannis, din răspunsurile oamenilor se vede că subiectul este prea puțin cunoscut de aceștia.

            În România reală, problemele nu sunt legate nici de dușmani închipuiți sau asasini inexistenți, nici de lupta lui Dragnea cu Iohannis. În România reală, cea de zi cu zi, există copii care mărturiesc faptul că au uitat mirosul părinților plecați la muncă în străinătate.

Șeful Comisiei Europene atacă extrmiștii și naționaliștii de dreapta care așteapă cu orice preț „să-i dea în cap” Uniunii Europene. Nici Theresa May nu se simte bine, iar presa din Marea Britanie vorbește despre o posibilă demisie a șefei Guvernului de la Londra.

            În Olanda, exit-poll-ul arată că partidul Laburist (PvdA) e marele câștigător al europarlamentarelor. În Marea Britanie, interesul față de alegeri e destul de scăzut, mai importantă fiind actuala criză guvernamentală provocată, din nou, de discuţiile privind Brexit.

Urmașa Vioricăi Dăncilă la Bruxelles, Gabriela Zoană, o luptătoare contra a tot ceea ce spune Liviu Dragnea că este rău, a inventat cuvântul „eurosceptism”. Mai mult decât atât, fără să sesizeze prostia, a continuat prin a-l mai pronunța încă o dată.

            O vorbă românească spune că „Interesul poartă fesul”. Exact asta se întâmplă și cu UDMR, partid aliat cu PSD-ALDE din 2016 până în prezent și care a ajutat puterea să treacă unele dintre cele mai periculoase și contestate proiecte de legi. După ce a văzut că formațiunea sa scade pe zi ce trece în sondaje, posibil din cauza asocierii cu PSD, Kelemen Hunor a decis, dintr-un alt motiv, evident, să rupă pactul de colaborare cu alianța. Decizia este temporară, dar orice are un început. 

            Vecinii din Republica Moldova, alături de formațiunea ACUM, s-au adunat să protesteze față de scumpirile din țară. În scurt timp au apărut mai mulți contramanifestanți cu lozinci umilitoare împotriva liderilor blocului ACUM. – sursa: EurActiv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.