Acasă Politic Papa Francisc la Palatul Cotroceni: ”Dumnezeu să binecuvânteze România!”

Papa Francisc la Palatul Cotroceni: ”Dumnezeu să binecuvânteze România!”

DISTRIBUIȚI

150612 – 31052019 – Papa Francisc a vorbit, vineri, în discursul susținut la Palatul Cotroceni despre unitate și armonie și a avut grijă să-i menționeze pe românii din diaspora, într-un context în care zilele acestea se vorbește mai mult decât oricând despre românii plecați în străinătate. ”Aduc omagiu sacrificiului făcut de numeroșii fii și fiice ale României care, prin cultura, patrimoniul și valoarea muncii lor, îmbogățesc țările în care au emigrat, și care prin fructele muncii lor ajută familiile rămase acasă în patria lor. Mă bucur să mă aflu în frumoasa dumneavoastră țară la 20 de ani de la vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea, în momentul în care România, pentru prima dată de când face parte din Uniunea Europeană, deține în acest semestru Președinția Consiliului European. Momentul acesta este potrivit pentru a avea o privire de ansamblu asupra celor 30 de ani de când România s-a eliberat de un regim care oprima libertatea civilă și religioasă și o izola de celelalte țări europene și care, pe lângă aceasta, dusese la stagnarea economiei și la epuizarea forțelor sale creatoare”, a spus Papa Francisc în preambulul discursului său.

”În acest timp, România s-a angajat într-un proiect democratic printr-un pluralism al forțelor politice și sociale și prin dialogul între acestea, având drept scop recunoașterea esențială a libertății religioase și integrarea deplină a țării în contextul internațional mai larg. Se impune să recunoaștem că, în ciuda numeroaselor dificultăți și lipsuri, România a făcut mulți pași înainte pe acest drum. Voința de a progresa în diferitele sectoare ale vieții civile, sociale și științifice, a descătușat energiile și inventivitatea, a eliberat forțele creatoare până atunci ținute captive și a dat un nou avânt multor inițiative, propulsând țara spre secolul al XXI-lea. Vă încurajez să continuați munca de consolidare a structurilor și a instituțiilor necesare, nu doar pentru a răspunde aspirațiilor legitime ale cetățenilor, dar și pentru a stimula și a crea condițiile pentru ca poporul dumneavoastră să-și manifeste întregul potențial și ingeniozitatea de care știm că este capabil”, a arătat Papa Francisc.

”Dumnezeu să binecuvânteze România!”, și-a încheiat Papa Francisc discursul în aplauzele prelungite ale audienței de la Palatul Cotroceni. Foto: Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.