Acasă Economie Pleacă Telekom din România?

Pleacă Telekom din România?

DISTRIBUIȚI

  150481 – 22052019 –    Grupul german Telekom ia în calcul să își vândă operațiunea din România, într-un efort mai amplu de ieșire din piețele unde a ajuns după cumpărarea companiei grecești OTE, au declarat pentru G4Media.ro surse din piața telecom. Discuțiile interne despre vânzarea Telekom România s-au intensificat după celebra OUG 114/2018, numită de guvern ”ordonanța lăcomiei”, care a impus, printre altele, o taxă de 3% pe cifra de afaceri.

            Nu e clar la acest moment dacă operațiunile Telekom România vor fi vândute unei jucător din piață sau unui nou-intrat.

            Compania-mamă Telekom a avut în permanență probleme cu filiala din România din multiple motive: situația complicată a acționariatului (statul român deține o participație de 45,9% în divizia de telefonie fixă), problemele moștenite de la compania greacă OTE, dificultățile dintr-o piață extrem de competitivă pe care se bat alte trei companii mari (Orange, Vodafone, RCS).

            O potențială ieșire din România va avea impact și pe piața media, Telekom deținând o televiziune de sport. Potrivit Gazeta Sporturilor, postul tv deținut de Telekom ar urma să fie achiziționat de RCS.

            Brandul Telekom e prezent în România din 2014. Compania germană a cumpărat încă din 2011 pachetul majoritar al OTE, operatorul elen care deținea la acel moment Cosmote și Romtelecom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.