Acasă Social Administratie PMB: Podul Constanta va fi reabilitat

PMB: Podul Constanta va fi reabilitat

DISTRIBUIȚI

150484 – 22052019 –   Primarul General, Gabriela Firea, a semnat, la sediul Primariei Capitalei, impreuna cu Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, si directorul general al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, Constantin Axinia, un protocol de colaborare pentru reabilitarea unor obiective de infrastructura din Capitala, printre care se numara si podul Constanta. La intalnire a fost prezent, de asemenea, si Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache.

            „Prin semnarea acestui protocol Primaria Capitalei si autoritatile centrale se angajeaza sa colaboreze pentru demararea, de urgenta, a unor obiective de investitie comune, cuprinse in Planul de Mobilitate Urbana Durabila, in special in cazul celor care necesita interventii urgente. Astfel, facem pasi concreti pentru reabilitarea unor obiective de infrastructura din Capitala, care necesita avize si aprobari atat din partea autoritatilor centrale cat si din partea Primariei Capitalei. Vom constitui grupuri de lucru cu participarea specialistilor de la cele doua institutii, ceea ce va duce, cu certitudine, la deblocarea unor situatii care treneaza de ani de zile. Unul dintre obiectivele care vor intra de urgenta in reparatii este podul Constanta”, a declarat, Gabriela Firea.

            La randul sau, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc a declarat: „vom da zilele urmatoare ordin de incepere a lucrarilor de punere in siguranta a podului Constanta, obiectiv de infrastructura aflat intr-o stare de degradare avansata. Vom incepe cu partea de suprastructura, iar apoi vom putea incepe lucrarile de modernizare a podului. Temenul de finalizare este de 2-3 luni, si se va lucra in special in timpul noptii, pentru a nu afecta traficul rutier”.

            Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a aratat ca institutia pe care o conduce a primit numeroase sesizari cu privire la necesitatea reabilitarii Podului Constanta. In acest sens, Daniel Tudorache a dat asigurari ca Primaria Sectorului 1 va contribui cu tot ceea ce este necesar pentru ca lucrarile sa poata fi demarate de urgenta, iar acest obiectiv sa fie pus in siguranta.

            Totodata, Primarul General, Gabriela Firea a explicat ca datorita semnarii acestui protocol, lucrarile de modernizare capitala a podului realizate de ministerul Transporturilor se vor putea desfasura in coordonare cu proiectul Primariei Capitalei, de reconfigurare si sistematizare a arterei care subtraverseaza podul Constanta.  

            In cadrul intalnirii, Primarul General, Gabriela Firea, a reiterat solicitarea catre ministerul Transporturilor de a modifica orarul trenurilor care traverseaza Bucurestiul, indeosebi in zona de Nord, si care, in prezent, creeaza importante blocaje in trafic.

            Rezolvarea acestei situatii este cu atat mai stringenta cu cat Primaria Capitalei desfasoara in prezent lucrari de supralargire a Sos. Fabrica de Glucoza si va demara anul acesta lucrari la alte pasaje rutiere, Doamna Ghica si Andronache, iar masura modificarii orarului trenurilor care tranziteaza Capitala trebuie luata pana in luna septembrie cand, odata cu inceperea scolilor, traficul rutier se va aglomera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.