Acasă Social Administratie Primăria Capitalei: Banca de alimente prinde contur

Primăria Capitalei: Banca de alimente prinde contur

DISTRIBUIȚI

150461 – 21052019 –   Incep lucrarile la Centrul Municipal Lira – complexul care va cuprinde Banca de Alimente, Cantina Socială, Centru de Asistență pentru Mama și Copil și reintegrare socio – profesională

            Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut o sedinta de lucru cu reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, pentru a verifica stadiul lucrarilor de implementare a obiectivului de investitii Centrul Municipal Lira – complexul de servicii sociale care va cuprinde o Banca de Alimente, Cantina Socială, Centru de Asistență pentru Mama și Copil și Reintegrare socio – profesională.

            Pana in prezent s-a elaborat studiul de fezabilitate, s-au efectuat procedurile de achizitie privind proiectarea si executia, iar in momentul de fata s-a dat ordinul de incepere al lucrarilor de proiectare. Dupa finalizarea acestei etape, se vor depune toate documentele necesare obtinerii avizelor si autorizatiei de constructie, apoi vor incepe lucrarile efective de edificare a Complexului.

            Firea:  ”Centrul Municipal Lira reprezinta o premiera pentru Capitala Romaniei si va oferi o gamă larga de servicii sociale. Astfel, avem in vedere sa raspundem nevoilor persoanelor expuse riscului de marginalizare socială, respectiv: Bancă de Alimente (Bucurestiul fiind singura capitala europeana care nu are o astfel de banca de alimente), Cantină Socială, Servicii mobile de acordare a hranei – masă pe roți, Centru de formare profesionala, Centru de zi pentru copiii cu dizabilitati, Centru de zi pentru adultii cu dizabilitati, Centru de Asistență pentru Mama și Copil și Reintegrare socio-profesională, destinat victimelor violenței în familie si spatii de cazare (tip garsoniera) pentru persoanele defavorizate. Proiectul este finantat din bugetul propriu al Municipiului București prin DGASMB, iar valoarea totala a investiției realizată de către Primăria Capitalei este de aproximativ 15,4 milioane euro. Conform estimarilor constructorului, Centrul Municipal Lira va fi realizat in 12 luni de la ordinul de incepere al lucrarilor”.

            De asemenea, Firea a mai explicat ca prin intermediul Băncii de alimente se va facilita accesul gratuit al persoanelor defavorizate la alimentele puse la dispoziție de retaileri și producători, (alimente care nu mai pot fi comercializate, dar sunt încă potrivite consumului), cantina sociala va avea 200 de locuri/serie, iar in centrul de formare profesionala vor fi organizate cursuri de calificare destinate persoanelor defavorizate, cum ar fi șomeri de lungă durată, tineri care părăsesc sistemul de protecție al copilului, victime ale violenței domestice, mame cu copii mici si nivel scăzut de calificare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.