Acasă Social Raed Arafat : Sistemul Ro-Alert va transmite și fenomene meteo extreme

Raed Arafat : Sistemul Ro-Alert va transmite și fenomene meteo extreme

DISTRIBUIȚI

  150272 – 02052019 –   Sistemul Ro-Alert va transmite avertizări legate de vijelii și alte fenomene meteorologice sau situațiile care se pot transforma în cod roșu, a anunțat joi șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Măsura a fost anunțată în urma criticilor potrivit cărora Ro-Alert ar fi trebuit să avertizeze populația cu privire la tornada de marți din Călărași, iar Arafat susținea atunci că sistemul nu este radar meteo.

            Secretarul de stat Raed Arafat s-a întâlnit joi cu reprezentanții Administrației Maționale de Meteorologie (ANM), ai IGSU și ai DSU, afirmând că s-a discutat despre cum poate fi îmbunătățită utilizarea Ro-Alert și s-a stabilit ca Ro-Alert va transmite și informații despre vijelii, căderi de grindină sau alte situații care se pot transforma în cod roșu.

Această procedură va fi implementată până în 6 mai.

            De asemenea, potrivit lui Arafat, s-a stabilit și înființarea unui „hotline dedicat” între centrul de prognoză meteo și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

            „STS ne-a confirmat că poate fi instalat cel târziu mâine și acest lucru înseamnă că putem stabili comunicarea rapid. S-a discutat preluarea pe 112 în zonele aflate în cod, să luăm aici și să declanșăm sistemul Ro-Alert în zona respectivă. Populația trebuie să înțeleagă că nu e de joacă, dacă anunță să știe că va fi făcută o alertare în zona respectivă. Această legislație trebuie modificată și aici vorbim și despre Ro-Alert și DSU, numai că măsurile pe care l luăm nu vor aștepta modificarea legislației. Luăm unele măsuri pe baza unor protocoale și legislația va fi modificată în următoarele luni”, a mai spus Raed Arafat, citat de Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.