Acasă Anchete Interne Şaptesprezece cetățeni străini ascunși într-o autoutilitară, depistaţi de poliţiştii de frontieră în...

Şaptesprezece cetățeni străini ascunși într-o autoutilitară, depistaţi de poliţiştii de frontieră în P.T.F. Borș

DISTRIBUIȚI

  150496 – 23052019 –     Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Borș în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au descoperit, ascunși în interiorul unei autoutilitare condusă de un cetăţean leton, , înmatriculată în Anglia,într-un loc special amenajat, şaptesprezece cetăţeni străini care încercau să iasă ilegal din România.

            În baza analizei de risc specifice şi cu sprijinul colegilor de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, poliţiştii de frontieră au controlat amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul compartimentului marfă al autovehiculului, şaptesprezece persoane, dintre care şaisprezece adulţi (13 bărbaţi şi 3 femei) şi o minoră. 

            Cei în cauză au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din paisprezece cetățeni din Irak, doi din Siria şi unul din Iran, minora având 15 ani, iar adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

            În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că şoferul autoutilitarei urma să transporte cetăţenii străini în Germania.

            Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.