Acasă Stiință SUA: România, prezentă cu 5 echipe la cea mai mare competitie de...

SUA: România, prezentă cu 5 echipe la cea mai mare competitie de proiecte de cercetare din domeniul stiintei si ingineriei dedicata liceenilor

DISTRIBUIȚI

                   150495 – 23052019 –    La competitia Intel ISEF, cea mai mare competitie de proiecte de cercetare din domeniul stiintei si ingineriei dedicata liceenilor, desfasurata in perioada 12-17 mai 2019 in Pheonix, Arizona, au participat din partea Romaniei 5 echipe. 4 dintre ele au avut reprezentanti din partea Centrului Alexandru Proca pentru Initiere in Cercetarea Stiintifica a Tinerilor din cadrul INCDIE ICPE-CA.

            Temele de cercetare cu care Centrul Alexandru Proca a participat au fost Microaccelerometre neconvenționale pentru sistemele de ghidaj specifice nanosatelitilor -Stefan Ursu – Colegiul Nicolaie Titulescu, Brasov, clasa a X-a; Tema de cercetare privind contributia in domeniul microchirurgiei – David Nicolaie, Luca Glavan – Colegiul Spiru Haret, clasa a XI-a; Studiul miscarii flagelare din biologie cu aplicatii in mems si micro-robotica – Constantin Alexandru – Colegiul Tudor Vianu, clasa a XI-a; Formularea unei probleme de generare a energiei utilizand  efecte electrocinetice – Daria Radu, Alexandru Abrudan – Colegiul Tudor Vianu, clasa a XII-a.

            La sectiunea Engineering Mechanics, Stefan Ursu a obtinut locul 4. Aceasta reusita a Centrului Alexandru Proca este graitoare, tinand cont de faptul ca la competie au participat 75 de tari cu 1.323 teme de cercetare si peste 2000 elevi.

            Stefan Ursu a fost ales dintre elevii participanti pentru a-i pune intrebari savantului Martin Chalfie, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie in anul 2008.

            Prin demersurile facute, ICPE-CA isi propune sa identifice excelenta din domeniul cercetarii stiintifice la nivelul elevilor de liceu si, de asemenea, sa construiasca echipe de lucru cu elevi initiati in cercetarea stiintifica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.