Acasă Externe Theresa May și-a anunțat demisia

Theresa May și-a anunțat demisia

DISTRIBUIȚI
Britain's Prime Minister Theresa May makes a statement outside at 10 Downing Street in London, Friday May 24, 2019. Theresa May says she'll quit as UK Conservative leader on June 7, sparking contest for Britain's next prime minister. (Yui Mok/PA via AP)

150515 – 24052019 –     Premierul Theresa May a anunțat că va demisiona în 7 iunie. May a făcut acest anunț în fața reședinței oficiale a premierului, 10 Downing Street, vizibil emoționată. Decizia era așteptată de mai multă vreme în contextul în care premierul britanic nu a reușit să obțină aprobarea Parlamentului de la Londra asupra acordului Brexit negociat de aceasta cu liderii de la Bruxelles. De altfel, eșecul ei a dus la amânarea Brexit-ului până la 31 octombrie, deși evenimentul ar fi trebuit să se producă încă din martie.

            „Am făcut tot ce am putut să conving deputații să sprijine acordul… din păcate nu am reușit să fac asta”, a declarat May.

            Ea a mai spus că a căutat compromisul, care nu este un ”cuvânt murdar” și finalizarea procesului început de David Cameron. May a trecut în revistă principalele momente de la referendumul pentru ieșirea din UE, din 2016.

            Theresa May a transmis un mesaj de unitate: ”Suntem împreună și împreună aveam un viitor bun. Sunt atâtea de care putem fi mândri și avem motive să fim optimiști” .

            Vizibil emoționată, pe punctul de a izbucni în plâns, Theresa May și-a încheiat discursul spunând că este onorată să fi fost premierul Marii Britanii. ”A fost onoarea vieții mele să fiu a doua femeie prim ministru a țării, dar cu siguranță nu ultima. Sunt profund recunoscătoare pentru onoarea de a fi servit țara pe care o iubesc”. Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.