Acasă Uncategorized Vâlcov, urmărit penal pentru publicarea protocolului dintre PICCJ și SRI

Vâlcov, urmărit penal pentru publicarea protocolului dintre PICCJ și SRI

DISTRIBUIȚI

  150498 – 23052019 – Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, este urmărit penal în ancheta DIICOT, pentru publicarea pe Facebook a protocolului secret din 2016, au precizat, pentru Mediafax, reprezentanții DIICOT. Procurorii au început, astfel, ancheta in personam.

            Reprezentanții DIICOT au precizat că procurorii au început ancheta in personam privind publicarea pe Facebook a protocolului dintre PICCJ și SRI de către Darius Vâlcov.

Fapta cercetată este divulgarea secretului care periclitează securitatea națională. Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări a SRI.

            Reamintim că la scurt timp după apariţia în 2018, pe site-ul PÎCCJ a protocolului public dintre Parchetul General şi SRI, încheiat în anul 2016, Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook şi o variantă secretă a protocolului.

            Potrivit documentului, la Obiectivul cooperării, se arată că valorificarea informaţiilor referitoare la săvârşirea infracţiunilor prevăzute de legislaţia în vigoare. “Promovarea şi asigurarea comunicării permanente şi eficiente între Serviciu, prin structurile sale (centrale şi teritoriale) şi Parchet, respectiv structurile acestora (centrale şi teritoriale)”, se arată în protocol.

            Deşi acesta nu mai producea efecte, aşa cum a anunţat SRI şi Parchetul General, el era un document secrete. Tocmai din acest motiv şi Parchetul General a deschis un dosar penal. Protocolul ar fi provenit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, de unde provine Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru şefia DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.