Acasă Economie A2, modernizată la toamnă

A2, modernizată la toamnă

DISTRIBUIȚI

            150738 – 12062019 –    Avertismentul patronatelor din tursim a avut efect. Autostrada Soarelui va fi modernizată la toamnă, reparaţiile capitale fiind amânate până în septembrie.

Patronii hotelurilor de pe litoral l-au convins pe ministrul Transporturilor să facă lucrările de reparații în afara sezonului estival. În caz contrar, erau hotărâți să între în grevă fiscală și să nu mai plătească taxe la stat. Hotelierii au reclamat că au tot mai multe rezervări anulate din cauza restricțiilor de trafic de pe A2. Așa că toate lucrările trebuie încheiate până în 15 iunie.

            Tronsonul de 24 de kilometri, între București și Fundulea, ar fi trebuit să intre în reparații capitale  în iulie. Așa au anunțat, inițial, oficialii Companiei de Drumuri și cei ai Ministerului Transporturilor. Dar acum situația s-a schimbat. La cererea patronilor de hoteluri de pe litoral, Ministrul Transporturilor a decis să amâne modernizarea Autostrăzii Soarelui până la toamnă.

            ”Pe București-Fundulea vor începe din 15 septembrie pentru că nu vrem să avem probleme de deviat de trafic, să închidem benzi”, spune ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

            Ministrul Transporturilor le-a promis hotelierilor că până pe 15 iunie vor fi încheiate toate lucrările de pe A2.

            Pentru moment, traficul este deviat pe o singură cale între kilometri 86 și 97 și între kilometri 124 și 131. Pe ambele porțiuni se asfaltează și sunt restricții de viteză de cel mult 80 de kilometri la ora.

            Hotelierii au amenințat că nu mai plătesc taxe dacă autostrada devine șantier în sezonul estival.

            ”În ultimele două săptămâni am avut peste 10% dintre rezervările făcute, amânate, pentru că se fac cinci ore pe autostradă”, spune Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

            Pentru moment, pe sectorul dintre București și Fundulea sunt restricții de viteză de 80 de kilometri la ora din cauza denivelarilor. Până în toamna, când stratul de beton va fi înlocuit cu un covor de asfalt, se vor face doar reparații punctuale și numai în situații de urgență.

            Pe A2 se întârzie însă repararea tronsonului până la km 36, porțiune pe care se circulă foarte greu. – sursa: Stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.