Acasă Externe Angel Tîlvăr: România este unul dintre cei mai importanți parteneri ai agențiilor...

Angel Tîlvăr: România este unul dintre cei mai importanți parteneri ai agențiilor europene implicate în securizarea frontierelor UE

DISTRIBUIȚI

  150621 – 03062019 – Aflat la Sesiunea de Primăvară a Adunării Parlamentare a NATO, Angel Tîlvăr a subliniat contribuția esențială pe care România o aduce la securizarea frontierelor UE.

            Totodată, deputatul a afirmat că țara noastră sprijină continuarea asistenței pe care Uniunea Europeană o dă în regiunea Balcanilor de Vest, în ceea ce privește combaterea migrației ilegale.

            În același timp, s-au făcut eforturi mari în modernizarea porturilor, aeroporturilor și consulatelor, cu echipamente de ultimă generație, în scopul protejării frontierelor externe ale UE.

            În cadrul agențiilor europene, contribuim la toate cele trei niveluri: furnizori de expertiză, personal de înaltă calificare, utilizarea de echipamente de ultimă generație.

            Asigurând Președinția în exercițiu a Consiliului Uniunii Europene, România a făcut progrese semnificative în ajungerea la înțelegeri politice, în ceea ce privește cadrul legislativ privitor la interoperabilitatea sistemelor IT în UE, extinderea mandatului EBCG și al Agenției FRONTEX sau îmbunătățirea securizării cărților de identitate europene și al permiselor de rezidență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.