Acasă Externe Agenda Europeana Bolile transfrontaliere, un pericol comun pentru statele și economiile europene

Bolile transfrontaliere, un pericol comun pentru statele și economiile europene

DISTRIBUIȚI

  150732 – 12062019 –   Prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere cu Vytenis Andriukaitis, comisar european pentru Sănătate și siguranța alimentelor. La întrevedere a participat, de asemenea, Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

            Pe agenda discuțiilor s-a aflat subiectul bolilor transfrontaliere, un pericol comun pentru statele și economiile europene. Premierul Viorica Dăncilă a transmis comisarului european asigurarea implicării totale a autorităților române în lupta de prevenire și combatere a acestor boli. Totodată, a mulțumit interlocutorului său pentru întregul sprijin, tehnic și financiar, acordat României pentru stoparea evoluției și eradicarea virusului pestei porcine africane.

De asemenea, prim-ministrul a arătat că România va continua să acționeze, pe durata mandatului de Președinție a Consiliului Uniunii Europene, dar și ulterior, în scopul asigurării alimentației sănătoase a populației și a gestionării eficiente a resurselor alimentare, informează Guvernul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.