Acasă Social Sanatate Cinci spitale din România au fost atacate cibernetic

Cinci spitale din România au fost atacate cibernetic

DISTRIBUIȚI

150817 – 20062019 –   Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică CERT-RO avertizează că mai multe spitale din România au fost atacate cibernetic cu aplicaţii de tip ransomware.

            Prin aceste aplicaţii infractorii blochează sistemele informatice, iar pentru deblocarea lor este cerută o sumă de bani.

            Experţii CERT-RO recomandă luarea unor măsuri de precauţie, precum şi raportarea incidentelor la numărul unic 1911. Numărul poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie şi este disponibil nonstop.

            Există atacuri cibernetice asupra a 5 spitale din București, unul dintre ele fiind Spitalul „Victor Babeș”, iar celelalte urmând să fie identificate, a anunțat joi ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Ea a spus că Ministerul Sănătății va face plângere la DIICOT dacă sunt afectate spitale din subordinea ministerului, precizând că în trecut au mai existat astfel de situații, iar într-un caz autoritățile au plătit 10.000 de euro pentru recuperarea datelor.

            Ministrul Sănătății spune că aceste atacuri îngreunează foarte mult activitatea medicală, în condițiile în care se fac greu internări, externări, foi de observație. Ea a precizat că sunt în pericol inclusiv datele în baza cărora se acordă salariile în unele spitale, de exemplu datele privind gărzile.

            „Este obligația fiecărui spital să își protejeze datele”, mai spune ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.