Acasă Externe Agenda Europeana Delegația Camerei Deputaților în vizită de lucru la sediul Europol de la...

Delegația Camerei Deputaților în vizită de lucru la sediul Europol de la Haga

DISTRIBUIȚI

150638 – 04062019 – Participarea delegației Parlamentului României la Grupul mixt de control parlamentar al Europol (JPSG) la o vizită de lucru la sediul Europol de la Haga, Olanda (3-4 iunie 2019).

            Delegația Camerei Deputaților care participă la acest eveniment este compusă din deputatul, Oana Consuela Florea, Copreședintele Grupului JPSG și șefa delegației române, și deputatul Corneliu Mugurel Cozmanciuc, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională. Vizita are loc în contextul invitației adresate de Directorul Executiv al Agenției Europol, Catherine De Bolle.

            Agenda vizitei cuprinde atât demonstrații practice, în cadrul centrului de operațiuni Europol, cât și discuții și schimburi de idei cu Directorul Executiv al Agenției și adjuncții acesteia. Totodată, agenda cuprinde întâlniri cu reprezentanții Consiliului de Administrație al Europol, cu Biroul de legătură al României la Europol, precum și prezentări din partea șefilor centrelor de combatere a terorismului și criminalitate informatică. În încheierea vizitei, reprezentanții Parlamentului României vor avea un schimb de vederi cu Ambasadorul României în Regatul Țărilor de Jos, Brândușa Predescu.

            În discursul de bun venit adresat de Directorul Agenției, Catherine De Bolle, aceasta a subliniat relația foarte bună cu partea română în ceea ce privește colaborarea polițienească și a adresat cuvinte de mulțumire Oanei Florea pentru discursul apreciativ susținut cu ocazia participării la reuniunea Consiliului de Administrație al Europol (București, 23 mai 2019). Totodată, domnia sa a ținut să sublinieze intensificarea colaborării dintre Europol și JPSG pe durata Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, sub coordonarea deputatului Oana Florea.

            Au mai fost aduse în atenție aspecte legate de bugetul Europol în cadrul viitorului exercițiu financiar european 2020-2027, precum și căi de urmat în ceea ce privește relația dintre Europol și Grupul de control parlamentar. Discuțiile s-au desfășurat într-un spirit pozitiv, delegația română în calitate de Copreședinte al Grupului urmând să comunice noilor delegații ale Finlandei și Parlamentului European la JPSG concluziile trasate cu ocazia vizitei, împreună cu mesajul Directorului Executiv al Agenției.

            În încheiere, reprezentanții Europol au ținut să sublinieze rezultatele foarte bune ale Delegației Parlamentului României la JPSG pe durata Președinției Consiliului Uniunii Europene, materializate în primul rând printr-o colaborare mult mai strânsă cu Agenția europeană și printr-un schimb constant de informații și documente între JPSG și Europol.

Delegația Parlamentului României va preda delegației din Finlanda, la finalul lunii iunie 2019, Copreședinția Grupului mixt de control parlamentar al Europol, precum și toate documentele și informațiile ce reflectă ultimele evoluții pozitive la nivelul Grupului pentru a se asigura continuitatea demersului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.