Acasă Uncategorized Deputatul Năsui: Statul cheltuie 1.5 miliarde de euro pe modernizarea unor școli...

Deputatul Năsui: Statul cheltuie 1.5 miliarde de euro pe modernizarea unor școli care se vor închide din lipsă de copii

DISTRIBUIȚI
foto:revista22.ro

  150744 – 12062019 –      Statul cheltuie 1.5 miliarde de euro pe modernizarea unor școli care se vor închide din lipsă de copii, atenționează deputatul USR Claudiu Năsui.

            Cea mai mare investiție în școlile din mediul rural, de aproximativ 1,5 miliarde de euro, este risipită în parte pe modernizarea unor școli care vor rămâne fără copii. Dovada lipsei școlarilor stă în faptul că, în multe cazuri, WC-ul din curtea școlii este mutat într-o sală de curs. Deși factorii de decizie știu că banii ajung în școli fără elevi, investițiile merg înainte pentru că așa scrie în programul de guvernare. În tot acest timp, majoritatea celor un milion de elevi din sate nu au încă acces la internet sau calculator la școală, deși s-au făcut investiții și în acest sens. (http://bit.do/eUMVf).

            ”De ce? Pentru că la stat alocarea banilor nu se face după necesități, ci după culoarea politică a primarului”, susține parlamentarul USR. ”Dacă primarul e din partidul corect, banii vin. Nu contează că nu mai sunt copii, contează să fie cheltuiți banii. Parcă văd deja cine a obținut contractele bănoase cu statul. În plus, modernizarea școlilor sună bine electoral. Cui îi pasă că în anii care vin nu mai există copii pe raza comunei care ar putea beneficia de pe urma ei. Când nu dai de la tine, nu te interesează unde se duc banii. Când s-a votat bugetul pe anul acesta, miliarde de lei s-au dus spre PNDL. O mare parte din acei bani se vor duce spre astfel de programe, care să se alăture terenurilor de fotbal în pantă sau parcurilor de nicăieri. Banii europeni au condiționalități tocmai ca să nu ajungă să fie risipiți în așa hal. De aceea a apărut PNDL, acolo putem risipi o groază fără absolut nicio grijă din partea UE. Nu de alta dar sunt banii noștri direct, plătiți prin taxe și impozite”, susține Năsui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.