Acasă Social Aparare Forțele Aeriene Române la sărbătorirea Zilei Naționale a Italiei la București

Forțele Aeriene Române la sărbătorirea Zilei Naționale a Italiei la București

DISTRIBUIȚI

150644 – 05062019 –       Miercuri, 5 iunie, cu ocazia Zilei Naționale a Italiei, o formație mixtă constituită din aeronave MiG-21 LanceR și Eurofighter Typhoon aparținând Forțelor Aeriene Române și detașamentului italian dislocat pe aerodromul Mihail Kogălniceanu participă la un exercițiu tactic în zbor, care se desfășoară la verticala ambasadei Italiei la București.

            Exerciţiul contribuie la îmbunătățirea nivelului de pregătire a personalului și a interoperabilității cu forțele aliate în contextul executării unor misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing).

            Detașamentul italian format din aproximativ 130 de militari (piloți și personal tehnic) cu aeronave Eurofighter Typhoon, dislocat pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, participă la executarea unor misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Române.

            Forțele Aeriene Italiene (IAF) se află la prima misiune în România și iau parte la această misiune, pe bază rotațională cu alte națiuni aliate, ca parte a operațiunii Reassurance.

            Dislocarea avioanelor IAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.