Acasă Anchete Interne Măsuri de fluidizare a traficului la graniță

Măsuri de fluidizare a traficului la graniță

DISTRIBUIȚI

150771 – 14062019 – Având în vedere că în perioada următoare va fi minivacanța de Rusalii, perioadă ce reprezintă un prilej pentru mulți cetățeni români de a petrece vacanța în afara granițelor ţării, în punctele de trecere a frontierei se estimează creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport, în special la frontiera cu Bulgaria.

Poliția de Frontieră Română a dispus toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpului de aşteptare în punctele de frontieră şi asigurarea unui control operativ. 

În această perioadă, aproximativ 4.200 polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere a frontierei de stat, respectiv vor efectua controlul în punctele de trecere a frontierei.

Pentru fluidizarea traficului, va fi suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea acestora.

Va fi folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, prin utilizarea tuturor arterelor de control disponibile de pe sensul de intrare, respectiv pe cel de ieşire  în/din ţară, în limita configuraţiei acestora. În funcție de valorile de trafic,  acolo unde este posibil, vor fi suplimentate arterele de control fie pe sensul de ieşire sau intrare, fiind folosite cele de pe sensul opus.

Menţionăm că, la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria, au fost contactate autorităţile de frontieră din statele vecine, în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizare a traficului prin suplimentarea numărului de lucrători şi artere de control, având în vedere că formalităţile de frontieră se derulează  în comun, conform regulamentelor europene.

Totodată, în proximitatea punctelor de trecere a frontierei, poliţiştii de frontieră împreună cu poliţia rutieră informează conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei.

Recomandări:

Ca de fiecare dată, recomandăm tuturor celor care vor tranzita frontiera României în aceste zile să se informeze din timp și să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei deschise traficului internațional. Deoarece se preconizează o creştere a traficului în special la frontiera cu Bulgaria, reamintim ca la această graniţă sunt deschise 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, astfel:

pe raza jud. Giurgiu:

P.T.F. Giurgiu – Ruse

pe raza jud. Constanţa:

P.T.F. Vama Veche – Durankulak

P.T.F. Ostrov – Silistra

P.T.F. Negru Vodă – Kardam

P.T.F. Lipnița – Kainardja pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00

P.T.F. Dobromir – Krushar pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00.

pe raza jud. Dolj:

P.T.F. Bechet – Orjahovo (Bac)

P.T.F. Calafat – Vidin

pe raza jud. Călăraşi:

P.T.F. Călăraşi – Silistra (Bac)

pe raza jud. Teleorman:

P.T.F. Zimnicea – Svistov (Bac)

P.T.F. Turnu Măgurele – Nicopole (Bac)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.