Acasă Politic Noua lege a pensiilor mai așteaptă

Noua lege a pensiilor mai așteaptă

DISTRIBUIȚI

  150800 – 19062019 –    Proiectul de suflet al Liei Olguța Vasilescu privind noua lege a pensiilor nu trecut de votul Senatului, deși PSD și ALDE au majoritatea.

            Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că pensiile vor fi mărite de la 1 septembrie așa cum s-a promis și că o amânare a votului Legii pensiilor, pentru la toamnă, nu va afecta pensiile românilor. ”Noi în acest an avem prinse sumele necesare ca măririle de la 1 septembrie să se întâmple și de la 1 septembrie. Anul ăsta sunt prinse sumele, nu avem cum să cuprindem banii pe 2020”, a declarat Teodorovici.

            Recent, oficialii de la Bruxelles au tras un semnal de alarmă cu privire la Legea pensiilor, OUG 114, slaba colectare a veniturilor, ignorarea fondurilor europene, lipsa infrastructurii dar și în ceea ce privește lipsa transparenței. Comisia Europeană a atras atenția asupra efectelor nocive ale OUG 114/2018, dar și asupra tendinței generale de a legifera netransparent, prin ordonanțe de urgență.

            Comisia Europeană mai arată că noua lege a pensiilor reprezintă un risc la adresa sustenabilității finanțelor publice și critică slaba colectare bugetară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.