Acasă Economie Opt companii românești vor crea peste 1.000 locuri de muncă în SUA

Opt companii românești vor crea peste 1.000 locuri de muncă în SUA

DISTRIBUIȚI
foto:vir.com.vn

  150808 – 20062019 –   Companiile româneşti aflate în misiune economică de promovare a domeniului IT&C la Summit-ul pentru Investiţii SelectUSA din Washington au înregistrat, pentru al doilea an consecutiv, cea mai importantă prezenţă europeană şi a şasea din lume, ca dimensiune,

”A fost o onoare pentru mine să fiu alături de antreprenorii români prezenţi la Summitul Select SUA. Opt companii cu capital românesc vor crea peste 1.000 locuri de muncă în Statele Unite ale Americii. Aceste companii sunt: Kineto Tech Rehab, NextGen Software, Oveit, Soft Galaxy, Tremend, UiPath, Zitec”, a menţionat Secretarul de Stat Paula Pîrvănescu, şeful misiunii economice române în Statele Unite.

            UiPath vrea să pregătească 750.000 de americani în RPA

            Companiile româneşti au semnat, la Washington, împreună cu alte 66 de companii din 12 ţări, angajamentul „Pledge to America’s Workers”, prin care îşi anunţă planurile privind crearea unui număr de aproape un milion de oportunităţi pe piaţă pentru muncitorii americani.

Printre acestea, s-a aflat şi unicornul românesc UiPath, care s-a angajat să includă în programul său de pregătire şi formare privind RPA (Robotizarea automatizării proceselor) un număr de 750.000 de americani, în următorii cinci ani. De asemenea, reprezentanţii UiPath au vorbit despre povestea de succes a companiei şi elementele importante ale dezvoltării unui start-up. 

            Angajamentul ”Pledge to America’s Workers” a fost semnat pentru Statele Unite de Ivanka Trump, consilierul personal al preşedintelui SUA, şi de Wilbur Ross, secretarul pentru comerţ al SUA, care a apreciat, în context, participarea numeroasă a României la acest summit.  

            Turneul companiilor româneşti în Statele Unite a continuat la San Francisco, unde, cu prilejul SelectUSA Spin-off, start-up-urile româneşti au identificat noi oportunităţi de afaceri în cadrul întâlnirilor pe care le-au avut pentru promovarea produselor româneşti pe piaţa americană. SelectUSA este cel evenimentul de cel mai înalt nivel dedicat promovării investiţiilor străine directe în Statele Unite ale Americii şi oferă oportunităţi de networking pentru companiile din România, care pot găsi aici finanţarea necesară pentru a-şi dezvolta proiectele şi a se extinde pe o piaţă atractivă şi dinamică.  – sursa: Curierul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.