Acasă Opinii/Analize Politici caniculare

Politici caniculare

DISTRIBUIȚI
foto:psnews.ro

150757 – 13062019Opoziția a depus o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului, cu șanse mari de reușită, spun ei. Matematica arată altceva – din minimul de 233 de voturi necesare pentru ca Guvernul să fie dărâmat, PNL, USR, PMP, UDMR și Pro România, formațiunile care au spus că susțin demersul, adună abia 207 voturi. Ei par încrezători că vor fi parlamentari și din PSD-ALDE care vor vota, ceea ce rămâne de văzut.

Au trecut aproape trei săptămâni de la votul din 26 mai, iar autoritățile n-au găsit încă un vinovat pentru blocajele create în Diaspora. După rapoartele MAE și MAI care nu au arătat nimic concret, și Iohannis anunță că la nivelul Administraţiei Prezidenţiale s-a creat un grup de lucru privind votul în străinătate.

Tot Iohannis a găsit un nou prilej să critice Executivul, de data aceasta afirmând că a fost modificat Codul fiscal ”de mai multe ori decât zile ale anului trecut” și a cerut să se ia măsuri urgente de consolidare a finanțelor publice.

Partidul lui Emmanuel Macron, liberalii europeni şi USR-PLUS au ales denumirea pentru noul grup pe care-l vor forma în Parlamentul European – RENEW Europe.

Același Macron a declarat că el ar susține-o pe cancelarul german Angela Merkelpentru poziția de președinte al Comisiei Europene, dacă aceasta dorește să candideze.

Noul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, Nicu Popescu, a rechemat-o pe Cristina Balan, ambasador în Statele Unite ale Americii, în țară, pentru consultări. Prezența ei este solicitată la Chișinău pentru vineri, 14 iunie 2019. 

Criza politică din Republica Moldova pare departe de a se încheia, iar după bâlbele Ministerului român de Externe, Klaus Iohannis a transmis o scrisoare către Președintele Consiliului European, Donald Tusk, și către Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu privire la situația din țara vecină.

Curtea Constituțională a decis să amâne validarea referendumului pe justiție, după ce a fost depusă o contestație cu privire la una dintre întrebări. – sursa: EurActiv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.