Acasă Anchete Interne Pompierii la datorie în continuare

Pompierii la datorie în continuare

DISTRIBUIȚI

  150761 – 13062019 – Peste 320 de pompieri militari cu aproape 90 mijloace tehnice au fost angrenați, în ultimele 24 de ore, în misiuni destinate limitării și înlăturării efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.

            În urma ploilor abundente și a vântului puternic din cursul zilei de ieri și din timpul nopții, au fost înregistrate efecte de vreme rea în 8 județe: Argeș, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Teleorman și Vâlcea.

            Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență au acționat pentru evacuarea apei din 65 locuințe, 93 beciuri și anexe gospodărești, 136 curţi inundate, precum și pentru înlăturarea apei și aluviunilor de pe două drumuri județene. Salvatorii au acționat cu accesoriile de descarcerare pentru degajarea a doi copaci căzuți pe autoturisme și trei acoperișuri desprinse de pe clădiri.

            Cele mai semnificative efecte din ultimele 24 de ore au fost înregistrate în județul Bistrița-Năsăud, aflat atât sub incidența Codului Roșu de fenomene meteorologice severe, dar și a Codului Roșu hidrologic de scurgeri importante pe versanți, creșteri de debite și viituri rapide. Astfel, au fost înregistrate acumulări de apă și inundații în peste 180 de gospodării din localitățile Șieuț, Gledin și Monor. Din cauza viiturilor rapide și a nivelului ridicat al apei, în localitatea Șieuț, echipajele de intervenție au salvat o femeie și doi copii care erau adăpostiți în podurile locuințelor, iar în localitatea Monor un alt copil împreună cu bunica sa au fost evacuați de urgență de către salvatori.

            Datorită măsurile preventive întreprinse de cetățeni, a acțiunilor imediate ale pompierilor militari și autorităților publice locale, precum și a avertizării timpurii prin sistemul Ro-Alert,evenimentele nu      s-au soldat cu victime.

            În prezent, sunt în desfășurare intervenții pentru evacuarea apei în județul Giurgiu, iar în județul Bistrița-Năsăud sunt derulate evaluări ale pagubelor produse de inundațiile din această noapte.

            Până mâine seară, la ora 23.00, toată țara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.

            Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea și suplimentarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.