Acasă Social Aparare SUA mulțumesc Armatei României

SUA mulțumesc Armatei României

DISTRIBUIȚI

150629 – 04062019  Generalul Nicolae-Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, a avut luni, 3 iunie, o întrevedere cu secretarul de Stat al Forțelor Terestre ale Statelor Unite ale Americii, Mark T. Esper, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

            La întrevedere au fost prezenți Comandantul Forțelor Terestre Americane din Europa, generalul-locotenent Cristopher G. Cavoli, ambasadorul SUA acreditat în România, Hans Klemm, şi șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-maior Viorel Pană.

            Subiectele abordate au vizat situația de securitate din regiunea Mării Negre, cooperarea militară dintre România și SUA în cadrul parteneriatului strategic, participarea militarilor americani la măsurile de asigurare stabilite în cadrul Operației Atlantic Resolve, în cadrul Inițiativei de reasigurare europeană (ERI) şi la activitățile de instruire aflate în derulare.

Generalul Ciucă a mulțumit pentru sprijinul acordat în cadrul parteneriatului strategic, implementării măsurilor din Planul de răspuns al NATO (Readiness Action Plan), participării la exercițiile aflate în derulare şi inițiativele României, la prezența înaintată adaptată (tFP) şi a subliniat că Armata României va continua să îsi îndeplinească angajamentele asumate, atât în cadrul bilateral, cât şi în cadrul NATO şi UE.

            ”Suntem recunoscători pentru sprijinul României acordat Armatei SUA în calitate de națiune gazdă și pentru rolul jucat de ţara dumneavoastră ca pilon de bază al operaţiilor NATO în regiunea Mării Negre. România a fost un contributor important nu numai al NATO, dar şi al misiunilor de tip coaliţie din întreaga lume, şi privim cu încredere către dezvoltarea parteneriatului nostru strategic şi pe viitor”, a declarat secretarul de Stat Esper în timpul întrevederii, informează MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.