Acasă Politic USR București, încă o victorie în instanță în dosarele privind înființarea companiilor...

USR București, încă o victorie în instanță în dosarele privind înființarea companiilor municipale

DISTRIBUIȚI

150885 – 26062019  –   USR București a obținut încă o victorie în instanță în dosarele privind înființarea companiilor municipale. Ieri, Curtea de Apel București a respins cererea de revizuire a deciziei prin care s-a stabilit că toate companiile municipale au fost înființate cu încălcarea legii.

            În luna noiembrie a anului trecut, instanța a constatat că aceste companii au fost înființate cu încălcarea legii pentru că hotărârile de Consiliu au fost votate cu majoritate simplă (50% plus 1 din voturile consilierilor municipali), în loc să fie luate cu majoritate de două treimi, așa cum ar fi trebuit. De asemenea, judecătorii au constatat și simulacrul de asociere cu SC Service Ciclop SA, considerând că această asociere este doar una de fațadă și că, tocmai din acest motiv, nu respectă exigențele legale.

            În ciuda faptului că decizia a fost definitivă, Gabriela Firea a căutat diverse artificii juridice în speranța că ar putea anula această decizie. Rând pe rând însă, tentativele sale sunt infirmate de către judecători, ceea ce confirmă practic corectitudinea soluției date în noiembrie anul trecut.

            ”Gabriela Firea tot speră să găsească o soluție juridică pentru a nu desființa companiile. Pentru că dacă le-ar desființa, ar recunoaște de fapt că a greșit de la bun început. Și dacă a greșit, atunci ar trebui să răspundă pentru cele 600 de milioane de lei cât a costat această eroare. Nu setea de dreptate o macină pe Gabriela Firea, ci teama că, mai devreme sau mai târziu, va trebui să vină cu bani de-acasă pentru a acoperi această pierdere colosală pe care a produs-o municipalității”, a declarat Roxana Wring, președintele USR București și consilier municipal.

            ”Gabriela Firea a încercat să obțină revizuirea sentinței prin tot felul de artificii juridice. Mai întâi, CICLOP SA a depus o contestație motivând că avocatul său nu a putut ajunge la proces. Evident, judecătorii au respins contestația. Apoi, avocații Gabrielei Firea au cerut revizuirea fără să aibă argumente valide. Evident, judecătorii au respins și această cerere. În prezent, sunt în curs alte două procese prin care Gabriela Firea încearcă să întoarcă decizia dată de Curtea de Apel București, dar suntem convinși că vom câștiga de fiecare dată. Indiferent de câte artificii ar încerca primarul Capitalei, realitatea este cât se poate de clară: aceste companii au fost înființate ilegal și ele trebuie desființate”, a declarat, la rândul ei, Ana Ciceală, consilier municipal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.