Acasă Politic USR: Votul electronic la distanță este cea mai bună soluție pentru asigurarea...

USR: Votul electronic la distanță este cea mai bună soluție pentru asigurarea corectitudinii și rapidității proceselor electorale

DISTRIBUIȚI

150832 – 21062019 – Senatorul Radu Mihail și deputatul Tudor Benga, reprezentanții USR în Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală, au participat joi la prima şedinţă a comisiei.

USR consideră că este esențial ca, până pe data de 5 iulie, Comisia să reușească să redacteze un proiect viabil care să reglementeze nu numai desfăşurarea procesului electoral în afara ţării, dar și în România. Propunerea USR ține cont de faptul că în Parlament se află deja inițative legislative pe care le-a propus și care pot asigura un vot corect și sigur atât în țară, cât și în străinătate.

”Am avut zeci de întâlniri cu români din Diaspora care ne-au înaintat propuneri pentru modernizarea sistemului de vot și vom face tot ce ne stă în putință ca aceste propuneri să se regăsească în proiectul de lege. Nu putem rămâne captivi mentalității PSD, care ne vrea în secolul XIX”, declară și senatorul USR de Diaspora, Radu Mihail.

Următoarea şedinţă a Comisiei va avea loc luni, 24 iunie 2019, la orele 14,00, fiind invitaţi reprezentanţi ai Autorității Electorale Permanente, MAE, MAI, Ministerului Justiţiei şi Ministerului românilor de pretutindeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.